Alkotóhét 2015 - Tensegrity


Az idei alkotóhéten a tanszék programjának keretében a Tensegrity szerkezetekkel ismerkedtünk. A szerkezet lényege, hogy az valamely nyomott rúdból (fa vagy fém elem) és valamely csak húzást felvenni képes elemből: kötélből, vagy ponyva felületből áll. A tanszékünkön már több tudományos diákköri dolgozat született a témában, így az Alkotóhét idei programja keretében ilyen rendszerű szerkezeteket építettünk fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozat részeként a Bálnában.

Alkotóheti programunkban nem határoztuk meg a kialakítandó formát, a hallgatókra bíztuk egy, a környezetébe illeszkedő, figyelemfelkeltő installáció elkészítését. A munka célja a szerkezeti rendszer megismerése, a benne rejlő lehetőségek feltérképezése volt, mivel hasonló szerkezetek megvalósítása nem része a nappali képzés programjának.

Az alkotóhéten készült képek alább megtekinthetők. 

Az alkotóheti programban részt vett hallgatók:

Aryan Choroomi, Balogh Edit, Borsai Szandra, Gyovai Benjámin, Hajdu Orsolya, Hegyi Anett, Kármán Ancsa, Kiss Márta, Kovács Krisztián, Lőrincz Dóra, Máthé Virág, Matisz Virág, Negar Mirzahakmaty, Novák Zsanett, Sütő Anett, Szanyi Sándor Soma, Szeles Renáta, Ther Péter Pál, Tóth Krisztián, Turuczkai Barbara, Zsiros Bence

Galéria

Kövess minket a Facebook-on!